Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

MMF protiv zakona kojim će Parlament BiH kontrolisati Centralnu banku

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako je Međunarodni monetarni fond (MMF) uputio pismo državnim funkcionerima u kojima izražava protivljenje zbog Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, a koji se nalazi u parlamentarnoj proceduri.

Zvizdić je pojasnio da se MMF protivi dijelu predloženog zakona kojim se Centralna banka BiH stavlja pod nadzor Parlamentarne skupštine BiH.

Inače, riječ je o prijedlogu koji je u parlamentarnu proceduru uputila Radna grupa PSBiH kojom predsjedava zastupnik Borislav Bojić, a koji bi trebao poslužiti kao zakonski osnov kojim će Parlamentarna skupština BiH moći saslušavati i istraživati sve druge institucije BiH, te kažnjavati odgovorne i predlagati njihovu smjenu.

On predviđa da se za Predsjedništvo BiH, Centralnu banku BiH, Ustavni sud BiH, Instituciju ombudsmana i Ured za reviziju institucija BiH može kontrolisati finansijsko poslovanje, a za sve druge institucije nadzor podrazumijeva kontrolu svega što rade, u odnosu na zakon.(eKapija)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih