Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px 728 x 90


razvojna banka

MMF protiv zakona kojim će Parlament BiH kontrolisati Centralnu banku

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je kako je Međunarodni monetarni fond (MMF) uputio pismo državnim funkcionerima u kojima izražava protivljenje zbog Prijedloga zakona o parlamentarnom nadzoru, a koji se nalazi u parlamentarnoj proceduri.

Zvizdić je pojasnio da se MMF protivi dijelu predloženog zakona kojim se Centralna banka BiH stavlja pod nadzor Parlamentarne skupštine BiH.

Inače, riječ je o prijedlogu koji je u parlamentarnu proceduru uputila Radna grupa PSBiH kojom predsjedava zastupnik Borislav Bojić, a koji bi trebao poslužiti kao zakonski osnov kojim će Parlamentarna skupština BiH moći saslušavati i istraživati sve druge institucije BiH, te kažnjavati odgovorne i predlagati njihovu smjenu.

On predviđa da se za Predsjedništvo BiH, Centralnu banku BiH, Ustavni sud BiH, Instituciju ombudsmana i Ured za reviziju institucija BiH može kontrolisati finansijsko poslovanje, a za sve druge institucije nadzor podrazumijeva kontrolu svega što rade, u odnosu na zakon.(eKapija)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih