Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Švajcarska tekstilna kompanija Forster Rohner otvara pogon na Ilidži

Švajcarska kompanija Forster Rohner saopćila je da otvara pogon na Ilidži. Ova tekstilna kompanija koja širom svijeta zapošljava 800 ljudi, od toga 200 u Švajcarskoj, uglavnom je svoj asortiman proizvodila u vlastitoj fabrici u Švajcarskoj, no u posljednje vrijeme sve više u proizvodnji koristi i radnu snagu i pogone izvan matične zemlje.

Pogone već posjeduje u Kini i Rumuniji, no za širenje i otvaranje najnovijeg pogona koji će šiti proizvode za ovu kompaniju odabrana je Ilidža.

Kako prenose švajcarski mediji, vlasnik kompanije Emanuel Forster isprva je namjeravao pogon otvoriti u okviru fabrike u Rumuniji, no od toga je odustao jer je fabrika u Rumuniji visoko automatizovana, a ono što želi proizvoditi u novom pogonu jeste uglavnom ručni rad ili rad na manjim mašinama. Ostale lokacije koje je razmatrao bile su preskupe tako da je izbor pao na Ilidžu.

Kompanija je već registrovana, a pronašli su i prostor koji će iznajmiti. Trenutno je u toku potraga za osobljem. Za početak, Forster planira zapošljavanje 15 do 20 osoba.

Kako je izjavio za švajcarske medije, prije nego pogon počne da radi ostaje još da se riješe administrativne prepreke, prenosi BiznisInfo.

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih