Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Trebevićka žičara dobila građevinsku dozvolu - Završetak svih radova planiran krajem 2017.

Gradska uprava Sarajeva je riješila problem oko izdavanja građevinske dozvole za izgradnju Trebevićke žičare. Kako je kazao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, obnova jednog od simbola Sarajeva je počela.

- Dobijena je i građevinska dozvola za polaznu i dolaznu stanicu, sve stubove, a riješeni su imovinsko-pravni odnosi. Potpisani su ugovori sa dobavljačima koji su već preuzeli potrebnu opremu, te sa izvođačima radova za montažu stubova, dolazne i polazne stanice. Rok izvođenja radova je 150 radnih dana, što znači da je preostalo još 140 dana do završetka. Sve ide predviđenim tokom, a dinamika radova je ubrzana. Ovih dana će početi montaža stubova - rekao je za Oslobodjenje.ba gradonačelnik Skaka.

Ukupna vrijednost projekta je 18 mil KM, a ugovor vrijedan 13,3 mil KM ranije je potpisan s predstavnicima italijanske firme Leitner, koja će biti stalni dobavljač opreme.

Predviđeno je da u pogonu žičare budu 33 kabine, svaka sa po 10 mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat. Umjesto nekadašnjih 12, novom žičarom će se na Trebević stizati za sedam minuta i 15 sekundi. Gondole će, kada budu puštene u pogon, biti olimpijskih boja - zelena, crvena, plava, crna i žuta.(Indikator)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih