Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Coca-Cola HBC proglašena globalnim liderom u održivom poslovanju

Coca-Cola HBC, vodeća kompanija za punjenje proizvoda društva Coca-Cola Company, u okviru indeksa održivog razvoja Dow Jones proglašena je globalnim liderom u održivom poslovanju u kategoriji proizvođača napitaka, četvrtu godinu zaredom, donosi eKapija.
Ostvarivši odlične rezultate u održivom poslovanju u 2016. godini, posebno u područjima radnih praksi, strategije za tržišta u razvoju, zdravlja i prehrane te zaštite okoliša, kompanija je postigla ukupan rezultat od 90 bodova, što je za 38 bodova iznad prosjeka industrije.
- Naši rezultati su u 2016. bili do te mjere dobri da Coca-Cola HBC danas nije samo predvodnik industrije pića, nego je preuzela vodstvo u cijeloj industrijii hrane, pića i duhana prema Dow-Jonesovu indeksu. To  je prvi put da smo primili to još važnije priznanje za vodstvo u održivosti - naveli su iz kompanije.
U toku godine Coca-Cola HBC nastavila je s fokusom na daljnje smanjenje svog utjecaja na okoliš i podsticanje pozitivnih promjena, u saradnji sa svojim partnerima, razvijajući održiv lanac vrijednosti i pružajući podršku zajednicama u unapređenju kvaliteta života.
Nadovezujući se na unapređenja postignuta proteklih godina, količina vode utrošena na proizvodnju jednog litra napitka u 2016. godini smanjena je za 3%. Omjer utrošene energije također je smanjen, za 5%, što znači da je kompaniji potrebna manja količina energije za proizvodnju jednog litra napitka. U 2016. godini reciklirano je 37% ambalaže plasirane na tržište.
Coca-Cola HBC opslužuje blizu 600 miliona potrošača na 28 razvijenih tržišta, tržišta u razvoju i tržišta u nastajanju, na tri kontinenta. Kompanija je u toku 2016. godine uložila 7,3 mil EUR, 1,6% svoje dobiti prije odbitka poreza, u brojne inicijative za poboljšanje uslova života u zajednici, s fokusom na upravljanje okolišem i upravljanje vodnim resursima te razvoj mladih, u partnerstvu s više od 294 nevladine organizacije.
Najznačajnija postignuća u području održivosti u 2016. godini
31.083 zaposlenih 35.000 dobavljača u lancu vrijednosti 3,1 mil EUR utrošeno na dobavljače 281 mil EUR ukupno plaćenih poreza 6% smanjenja direktnih emisija ugljika u odnosu na prošlu godinu 33% smanjenja otpadnih voda po litru proizvedenog napitka u odnosu na prošlu godinu 88% – rezultat u uključenosti zaposlenika u inicijative za održivost
na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih