Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Metalna industrija Prijedor nastavlja izvoz za EU i zapošljava 15 radnika

Od prehrambene, drvne, metaloprerađivačke, pa do namjenske industrije, BiH ima ozbiljne "takmičare" koji su već poznata imena u svojim oblastima.

Prema posljednjim analizama Agencije za statistiku BiH, a koje se odnose na prvih devet mjeseci 2017. godine, izvoz iz BiH je porastao za 17,9% i iznosio je 8,95 mlrd KM.

U novom serijalu eKapije "Promovišemo izvoznike" donosimo priče o uspješnim domaćim firmama koje plasiraju proizvode širom svijeta.

Metalna industrija Prijedor (MIP) proizvodi zavarene čelične konstrukcije i sklopove, i već šest decenija je pouzdan dobavljač kupcima iz oblasti mašinogradnje, brodogradnje, hidrogradnje, građevinarstva i rudarstva.

Sa mosnim kranovima kapaciteta do 100 tona nosivosti u mogućnosti su da izrađuju velikogabaritne i teške konstrukcije. Sa oko 130 zaposlenih u pogonima površine 6.500 m2 njihov kapacitet, zavisno od strukture proizvoda, iznosi do 5.000 tona zavarenih čeličnih konstrucija i sklopova godišnje.

Proces izrade ide u nekoliko faza, od pjeskarenja i sječenja do finalnog farbanja u savremenoj automatizovanoj komori za farbanje.

Da ništa nije prepušteno slučaju u Metalnoj industriji Prijedor govori i to štu su tokom ove godine imali milionske investicije u novu opremu.

- Realizovali smo investiciju u CNC borverk, mašinu vrijednu više od 2 mil EUR, i CNC strug. Ove mašine pripadaju najsavremenijoj tehnologiji - ističu iz MIP-a.

Skoro cjelokupna proizvodnja, tačnije 95%, ide za zemlje Evropske unije, dok se 5% odnosi na domaće tržište.

- Najviše kupaca imamo iz Njemačke, a potom slijede Austrija, Slovenija i Švajcarska.

Kako su rekli za eKapiju, 2017. biće uspješnija od 2016. i rezultiraće sa 15% povećanja prodaje. Osim toga, planiraju zaposliti 15 radnika.


Pogledajte i ostale firme u serijalu "Promovišemo izvoznike":

- Herbos Nature pakuje maline i šumske plodove za evropsko tržište

- Mreže iz pogona Metal tehnologije na fasadama Mazda salona širom svijeta

- Pumpe za ulje i vodu tešanjske Pobjede na motorima svjetskih automobilskih proizvođača

- Biljni preparati mostarskog Mobis Pharma stigli i do SAD-a

- Brovis širi proizvodne kapacitete i najavljuje komercijalnu proizvodnju stočne hrane

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih