Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMAII)

Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini bit će domaćin dana FARMA projekta, koji će se održati u četvrtak, 14. 9. 2017. godine u dvorištu Ambasade Švedske u Sarajevu. Ovaj događaj će, s početkom u 11.00 sati, otvoriti Nj.E. Anders Hagelberg, ambasador Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ambasada Švedske u BiH, zajedno sa USAID-om, finansira provedbu FARMA II projekta – vrijednog 13,5 miliona Eura, koji je započet u januaru 2016. godine i trajat će do januara 2021. godine.

Cilj događaja je da se predstave dosadašnji rezultati i naglase neki od ključnih uspjeha u prve dvije godine provođenja projekta. Do danas, FARMA II projekt pomogao je više od 300 poljoprivrednih organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a 77 organizacija dobilo je podršku kroz grant sredstva, u ukupnoj vrijednosti od 4,1 miliona KM. Očekuje se prisustvo 15 poljoprivrednih organizacija iz sektora mljekarstva, peradarstva, proizvodnje voća i povrća, proizvodnje meda, te uzgoja i prerade ljekobilja. Oni će predstaviti svoje proizvode i informisati goste o ključnim rezultatima podrške projekta.

Projekat USAID/Sweden FARMA II je treća generacija projekata USAID-a i Vlade Švedske usmjerenih na poljoprivredni sektor u BiH. Prethodni projekti pomogli su BiH da poveća prodaju i izvoz pojedinih kultura i prehrambenih proizvoda u okviru poljoprivrednog sektora.

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih