Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Poreska uprava RS povećala naplatu prihoda za 96,8 mil KM

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je za sedam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda Srpske prikupljeno 1,350 mlrd KM, što je za 96,8 mil KM više u odnosu na isti period prošle godine, te da je smanjen dug po osnovu poreza.

- Prema zvaničnim evidencijama Poreske uprave stanje dospjelog, a neizmirenog duga na dan 30. juna iznosilo je 1,167 mlrd KM. Poređenja radi, stanje duga na dan 31. decembar prošle godine iznosilo je 1,184 mrld KM, što znači da je u prvom polugodištu ove godine smanjen za oko 17 mil KM ili za 1,45 odsto - navela je Vidović.

Ona je za Nezavisne novine rekla da je naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza u periodu 1. januar - 31. juli viši za devet odsto u odnosu na isti period lani, odnosno prikupljeno je 290 mil KM, na šta je uticalo značajno povećanje naplate poreza na dohodak, ali i poreza na dobit i na nepokretnosti.

- Prikupljeni prihodi po osnovu doprinosa za sedam mjeseci ove godine iznose ukupno 828,4 mil KM, što je za 63,3 mil KM ili osam odsto više nego u uporednom periodu. Povećana naplata je ostvarena i kod ostalih javnih prihoda, koji su naplaćeni u iznosu od 227 mil KM ili za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine - navela je Vidović.

Vidović je napomenula da će do kraja ove ili početkom sljedeće godine, uz saglasnost poreskih obveznika, biti objavljena lista onih koji uplaćuju najviše poreza.(eKapija)

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih