Дървен материал от www.emsien3.com

The best bookmaker bet365

The best bookmaker bet365

Menu
RSS

UNIQA Online-AKCIJA IO webbaner 728x90px

Pet savjeta iz PR-a za svaku kompaniju o kojima trebate razmisliti

Smatrate da biste trebali poraditi na PR-u svoje kompanije, ali ne znate gdje biste počeli?

Ukoliko ste “sami svoji majstori” i ne koristite usluge PR agencije ovaj mjesec za Vas imamo pet korisnih savjeta o kojima možete razmisliti:

1. Krizno komuniciranje! - PR nije samo komunikacija koju sami kreiramo s ciljem stvaranja dobre reputacije naše kompanije u javnosti, već i niz aktivnosti koje moramo poduzeti kako bismo se pripremili za komuniciranje u vrijeme krize. Najgora opcija je da kažete “neće se meni dogoditi, ovo mi ne treba”, a kada se desi zaista neki problem koji izađe u javnost, niste spremni kako se suočiti s time i organizovati svoju kriznu komunikaciju. Dakle, potrebno da radimo na prevenciji krize tako što ćemo analizirati slabosti kompanije ili osoba vezanih za nju, te da se obrazujemo kako reagovati u kriznim situacijama, kako dati izjavu za medije, poslati demantij, saopštenje za javnost, sazvati press konferenciju itd.
PR agencije nude usluge interne edukacije koju možete pokloniti svojim uposlenicima, a krizna komunikacije je jedna od tema o kojoj možete učiti.  
2. Budite prisutni na društvenim mrežama - Jasno Vam je da su društvene mreže jednako važne kao i web stranica gdje ćete promovisati usluge i proizvode svoje kompanije, ali i održavati odnose sa Vašim
kupcima/klijentima. Osim osnovne prisutnosti, savjetujemo da se posvetite kvaliteti sadržaja koji ćete objavljivati na društvenim mrežama, te da imate kontinuitet u objavljivanju. 
3. Pratite komunikacijske trendove - Primjetite da vaša ciljana javnost koristi online medije za informisanje, a i dalje više ulažete u štampanje brošura? Ovo je samo jedan od primjera koji
pokazuje kako je potrebno pratiti aktivnosti ciljane javnosti i oglašavati se tamo gdje se ta javnost informiše. Online marketing je odavno nadmašio mogućnost mjerenja efektivnosti u odnosu na tradicionalni marketing, a i daleko je isplativiji kada je u pitanju izvajanje budžeta za isti. Agencija za
komunikacije Vam stoji na raspolaganju da predstavi sve prednosti online oglašavanja. 
4. Ulažite u znanje PR menadžera - Imate zaposlenu osobu u svojoj kompaniji koja se bavi PR-om? PR je
disciplina koja se svakodnevno prilagođava novim komunikacijskim trendovima i ulaganje u edukaciju PR osoblja je ključni element u postizanju dobre komunikacije Vaše kompanije sa javnošću. 
5. Kreirajte priču o Vašoj kompaniji, koja će biti prva poveznica sa Vašim proizvodima/uslugama - Vjerovatno ste ranije čuli za pojam storytelling. Etimologija ovog pojma potječe iz engleskog jezika i u bukvalnom prevodu označava “pričanje priče” (story- priča; telling- pričanje).

PR je zapravo baziran na storytellingu, dok se veoma često koristi u oglašavanju, posebno pri kreiranju video reklama. Za storytelling se kaže da je komercijalna kreativnost, odnosno, umijeće korištenja naracije u prodaji. Iako, prodaja je pojam koji ćemo češće sresti u marketingu, nego u PR-u.

Vi, vaša kompanija, brend možete koristiti storytelling kao, naučno dokazano, najmoćniji način komuniciranja poruke na interesantan način. 

Zapamtite, priče su dvadeset i dva puta više pamtljive od samih činjenica, a činjenice bez priče su
dosadne.

Razmislite kako možete komunicirati čime se vaša kompanija bavi koristeći privlačnu priču koja ističe benefite i vrijednosti umjesto da se samo oslanjate na izlizane činjenice i podatke. 

na vrh

Sample 1a

 

abfbih od
abrs cbbih